Vårt arbete för miljön

Att träffas för en konferens, möte, fest eller för att umgås görs av en anledning och skall vara en upplevelse och minnesvärt. Att uppleva Marstrands Havshotell ska enligt vår filosofi ta så lite som möjligt på naturens resurser. Vi gör det på många sätt och vi vill tillsammans med våra gäster kontinuerligt jobba för att förebygga vår verksamhets påverkan på miljön.

Rädda Haven

Om du som övernattande gäst väljer bort att låta oss städa ditt rum skänker vi 10 kr/rum/natt till WWF.

Åk kollektivt

Här går du sakta i ljummet vatten och låter fötterna rullar över små stenar av varierad storlek. Effekten blir som zoonterapi.

Vårt spa

I vårt spa har vi ett avancerat system som återvinner värmen i det cirkulerande varmvattnet. Värmen används sedan för att uppvärmning av huset.

Engångsmaterial

Vi använder varken värmeljus eller plast, som sugrör och lock till engångsmuggar.

Frisk luft

Ventilationen i våra hotellrum slås på när gästen checkar in och går ner i viloläge när gästen checkar ut. Även våra allmänna utrymmen har närvarostyrd ventilation.

Matsvinn

Från maj 2022 jobbar vi tillsammans med Generation Waste och väger allt vårt matavfall. Som gäst kan du hjälpa till genom att hellre ta två gånger än att vi slänger mat.

Maten på faten

Kaffe, fisk, mejeriprodukter, öl och vin är alla exempel på hur vi jobbar med miljövänliga produkter. Lillegården i Varberg är en av våra leverantörer av köttprodukter.

LED-belysning

All vår belysning är LED.

Förpackningar, transport & sortering

Vi har digitala dispensrar för juice, utökat utbud av fatöl för att minska mängden glasflaskor, beställer större volymer för att minska transporter och självklart källsorterar vi allt vårt avfall.

Vattenbesparing

Kranar, duschar och toaletter i hela hotellet är anpassade för att förbruka minimalt med vatten.

Bra för knopp & kropp

Vatten behöver vi människor för att överleva. Vårt goda vatten finns i er konferenslokal, men om ni vill överraska deltagarna med egna vattenflaskor att ta med hem rekommenderar vi att ni köper våra klimatsmarta vattenflaskor.

Bageri in-house

Vi har ett eget bageri. Det gör att vi bakar precis så mycket vi behöver, undviker onödiga transporter och är mycket kreativa med det som eventuellt blir över.