Vårt arbete för miljön

Att träffas för en konferens, möte, fest eller för att umgås görs av en anledning och skall vara en upplevelse och minnesvärt. Att uppleva Marstrands Havshotell ska enligt vår filosofi ta så lite som möjligt på naturens resurser. Vi gör det på många sätt och vi vill tillsammans med våra gäster kontinuerligt jobba för att förebygga vår verksamhets påverkan på miljön.

Från 1 februari upphör vi att erbjuda våra spa-gäster tofflor i linje med vårt miljöarbete. Istället uppmanar vi våra gäster att ta med egna tofflor.
Läs gärna mer här

Vi är certifierade av Green Key

Vi är stolta över vår certifiering av Green Key. Läs gärna mer om dem och oss på deras hemsida.

Läs mer, Green Key Sverige Läs mer, Green Key Global

Bra för knopp & kropp

Från 1 februari upphör vi med att erbjuda tofflor till våra gäster. Vi uppmanar istället alla gäster att ta med egna tofflor.

Vårt spa

I vårt spa har vi ett avancerat system som återvinner värmen i det cirkulerande varmvattnet. Värmen används sedan för att uppvärmning av huset.

Engångsmaterial

Vi använder varken värmeljus eller plast, som sugrör och lock till engångsmuggar.

Frisk luft

Ventilationen i våra hotellrum slås på när gästen checkar in och går ner i viloläge när gästen checkar ut. Även våra allmänna utrymmen har närvarostyrd ventilation.

Matsvinn

Från maj 2022 jobbar vi tillsammans med Generation Waste och väger allt vårt matavfall. Som gäst kan du hjälpa till genom att hellre ta två gånger än att vi slänger mat.

Maten på faten

Kaffe, fisk, mejeriprodukter, öl och vin är alla exempel på hur vi jobbar med miljövänliga produkter. Lillegården i Varberg är en av våra leverantörer av köttprodukter.

LED-belysning

All vår belysning är LED.

Förpackningar, transport & sortering

Vi har digitala dispensrar för juice, utökat utbud av fatöl för att minska mängden glasflaskor, beställer större volymer för att minska transporter och självklart källsorterar vi allt vårt avfall.

Vattenbesparing

Kranar, duschar och toaletter i hela hotellet är anpassade för att förbruka minimalt med vatten.

Åk kollektivt

Du tar dig lätt till oss med kollektivtraffik. Busshållplatsen är 2 minuter från vår ytterdörr!

Bageri in-house

Vi har ett eget bageri. Det gör att vi bakar precis så mycket vi behöver, undviker onödiga transporter och är mycket kreativa med det som eventuellt blir över.